Bob Molenaar: ‘Ik wil bedrijven helpen bij de transitie naar de virtuele werkplek’

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

salomon_header

Salomon IT Solutions verwelkomt op 7 januari een nieuwe collega: Bob Molenaar. “Ik kijk ernaar uit om nieuwe klanten en Salomon te helpen om nog beter te worden in wat ze doen”, vertelt hij.

Molenaar heeft al behoorlijk wat ervaring als consultant. Hij werkte 13,5 jaar bij Login Consultants. “Daar begon ik ooit als beheerder, maar wist ik op te klimmen naar senior consultant, architect en managing consultant”, vertelt hij.

Bob MolenaarNu verhuist hij dus naar Salomon. “Ik zocht naar een bedrijf waar ik de ervaring en kennis die ik in de afgelopen 20 jaar heb opgebouwd niet alleen in kan zetten om klanten te helpen, maar ook voor het bedrijf waarvoor ik werk. Dat je samen met de collega’s die je hebt zorgt dat ook het bedrijf beter wordt.”

Bovendien heeft hij een goed gevoel bij het team van Salomon. “Ik had direct een klik met Abram (Schermer), Bas (Van Kaam) en Eric (Kuiper). Bovendien heerst er een beetje een startup-mentaliteit. Een mentaliteit waarin je bijvoorbeeld samen nieuwe dingen verzint om het bedrijf nog beter te maken.”

Virtuele werkplek

“In de afgelopen jaren heb ik de focus vooral op de virtuele werkplek en alles daar omheen gelegd”, vertelt Molenaar. Die expertise gaat hij nu ook voor Salomon inzetten. “Vooral het feit dat het gebruikersaspect daar erg bij komt kijken vind ik leuk.”

“Je hebt veel meer contact met de mensen waarvoor je het doet. Er zijn veel aspecten in de IT waarbij je vooral op de achtergrond bezig bent. Ik ben graag op de scheidingslijn tussen de zakelijke en IT-kant werkzaam. Daarnaast wil ik graag de wensen van de eindgebruikers vertalen naar oplossingen.”

Bovendien is er een grote verschuiving bezig op het gebied van de werkplek, ziet Molenaar. “Vroeger had iedereen zijn vaste werkplek op kantoor. Tegenwoordig is de scheidingslijn tussen privé en zakelijk aan het vervagen.”

“Daarbij gaat het niet alleen om de tijden waarop er gewerkt wordt of de plek waarop het werk wordt uitgevoerd, maar ook de apparaten waarmee mensen werken. Zeker Generatie Y en Z (mensen geboren na 1981, red.) weten tegenwoordig meer van technologie, waardoor ze ook meer gaan eisen.”

“Het lijkt mij heel erg leuk om bedrijven te helpen om die transitie in te gaan. Ik heb erg veel interesse in het helpen van klanten om te kijken hoe zij hun eigen landschap moeten aanpassen om te voldoen aan de huidige mentaliteit over de werkplek.”

Over ons– Onze werkwijze– Contact– Home

2 gedachten over “Bob Molenaar: ‘Ik wil bedrijven helpen bij de transitie naar de virtuele werkplek’

 1. Bob, allereerst welkom bij Salomon. Wat is jouw visie op het gebied van Digitale Transformatie, als het om SaaS applicaties gaat (of beter nog het verSaaSen van legacy). Vaak zien wij dat bedrijven veel moeite doen om deze “oude meuk” in leven te houden binnen een gevirtualiseerde werkplek, terwijl er technologiën zijn die ongeacht de keuze van de werkplek, functioneel bijdraagt en levert wat er gevraagd wordt binnen de spelregels van nu.

  Graag zou ik eens met jullie van gedachte willen wisselen over #ApplicationModelling en #NoCodePlatform

  Marcel Mayer.

  1. Marcel,

   Er is helaas nog een “one size fits all” oplossing voor de traditionele applicaties (het legacy noemen is vaak schoppen tegen het zere been bij bedrijven). Vaak wordt er inderdaad nog gekozen voor de bekende SBC/VDI oplossingen om dit probleem op te lossen. Op zich is dit geen slechte keuze omdat deze prima te integreren zijn met SaaS oplossingen. Maar het past vaak niet in de visie om zoveel mogelijk in de Cloud te gaan doen. Ben wel geintresseerd naar de oplossingen die jij noemt. Mijn ervaring is wel dat ook dit soort oplossing vaak tegen de zelfde muren lopen als de backend van de applicatie in het eigen datacenter moet blijven. En helaas zijn hier teveel voorbeelden van op te nomen.

   Hoor graag van je.

   Bob Molenaar
   bob.molenaar@salomon-it.nl

Geef een reactie